• +49 152 17189090
  • Mühlenstr. 8a 14167 Berlin
Moj TVPlanet

Blog

Šta je IPTV?
Novosti

Šta je IPTV?

Zamislite da svaki dan kada se vratite s posla ili iz škole, uključite televizor za opušteno vrijeme i vaša omiljena emisija je završena. Morate gledati neke dosadne TV programe umjesto fascinantne realiti emisije. Zar ne bi bilo bolje da gledanje televizije više liči na pregledavanje Veba, tako da možete izabrati program koji želite da gledate kad god i gde god želite da ga gledate? Tako je Internet Protocol Television (IPTV) apsolutno rješenje koje tražite, IPTV koristi Internet tehnologiju za isporuku TV programa “na zahtjev. A pitanje je: Kako to funkcioniše? Koje koristi će nam donijeti? Zašto biste trebali koristiti IPTV?<

Pogledajmo izbliza!

1. Šta je IPTV?

Šta je iptv – Sa gledišta TV posmatrača, IPTV je veoma jednostavan: umesto da prima TV programe kao signale koji ulaze u vaš dom sa antene na krovu, satelitske antene ili optičkog kabla, dobijate ih da se emituju (preuzimaju i reprodukovana gotovo istovremeno) putem internet veze. Za razliku od preuzetih medija, IPTV nudi mogućnost kontinuiranog strimovanja izvornog medija. Kao rezultat, klijentski media plejer može početi da reprodukuje sadržaj (kao što je TV kanal) gotovo odmah. Ovo je poznato kao streaming mediji.
Da bismo razumeli kako se IPTV razlikuje od tradicionalne televizije, uporedimo tradicionalni način gledanja televizije sa IPTV.

– Kabl i satelit funkcionišu tako što korisnicima omogućavaju da se prilagode specifičnim kanalima unutar tog signala i osnovna razlika je da je kabl preko žičane veze, dok je satelit bežični dok ne stigne do vaše kuće.

– IPTV koristi mrežu baziranu na Internet protokolu (IP) da bi televizijske kanale isporučio svojim korisnicima. Internetske mreže se razlikuju od kablovske i satelitske nudeći sadržaj putem istog modela klijent-server koji pruža e-poštu, veb-lokacije i druge internetske usluge. Kao što ćemo videti dalje u ovom blogu, IP ili Internet protokol je jezik koji se koristi za prenos paketa podataka između računara priključenih na internet mrežu.

Za razliku od kabla ili satelita gde se sadržaj emituje u realnom vremenu, IPTV ima mogućnost pohranjivanja programa na serverima na kraju emitovanja, omogućavajući korisnicima da u bilo kom trenutku zatraže sadržaj preko Interneta.

2. Šta su i koji su IPTV usluge?

IPTV usluge se mogu svrstati u tri glavne grupe:

– Video on demand (VOD) ili Video na Zahtjev: možete odabrati TV program ili film koji želite gledati iz širokog spektra, platiti novac i gledati ga tamo i onda.
– Televizija uživo i živi mediji, sa ili bez povezane interaktivnosti.
– Mediji promenjeni u vremenu: npr. nadoknaditi TV (ponavlja TV emisiju koja je emitovana pre nekoliko sati ili dana), početnu TV (ponavlja trenutnu TV emisiju od samog početka)

Sva tri oblika IPTV-a mogu da rade ili pomoću računara i običnog veb pretraživača, kroz set-top boks koji se prikazuje na televizijskom ekranu, čak i na mobilnom uređaju kao što je mobilni telefon ili iPod/tablet … javnom internetu ili preko upravljane privatne mreže koja radi u suštini na isti način.

3. Kako funkcioniše IPTV?

IPTV je sličan kao i pretraživanje interneta nego tradicionalno surfovanje kanalima. On samo koristi IP (Internet Protocol), transportni protokol koji je mehanizam za isporuku videa gledaocu. Kada gledalac klikne na bilo koji TV program ili zatraži video, video iz različitih izvora (servera) se dijeli na pakete podataka i šalje preko interneta. Video serveri prenose programe putem optičkog kabla na postojeće domaćinstvo putem internet veze, a zahtevi se šalju i emisije se šalju nazad.

4. Kako se koristi TVPlanet IPTV?

U ovom trenutku definitivno se radujete tome da saznate više o tome kako da koristite IPTV, koji su uređaji kompatibilni.
Prvo, morate imati internet vezu, preporučuje se dobra brzina (jer neki FHD kanali zahtijevaju stabilnu vezu)
Drugo, uređaj je sigurno potreban, sa TVPlanet IPTV možete koristiti na skoro svim uređajima: MAG boks, Android boks, PC, Smart TV, Apple TV, Amazon Fire Stick, Enigma, iPad, Android aplikacijama …

Prije nego što se odlučite za kupnju iptv paketa od nas, najbolje je uzeti besplatan test na 48 sati, tako da ćete prvo provjeriti kvalitetu naše usluge, a onda možete odlučiti i uzeti IPTV paket.

Da biste dobili besplatan iptv test, sve što treba da uradite je da posetite: https://www.tvplanetiptv.com/product/besplatan-test/, a zatim kliknite na Naručite, popunite formular i poručite test. Nakon što poručite test, dobićete informacije i uputstva na vašoj e-mail adresi (e-poštu).

- BESPLATAN TEST 48 SATA -

Niste sigurni u naš kvalitet? Probajte 48 sata Besplatno!

Više od 2200 TV Kanala iz celog sveta!
Najpopularniji 600+ ex YU TV Kanali svuda sa vama.
PROBAJ 48 SATA BESPLATNO
close-link